Skip to content

Document voor de Deken

De Deken kan ter voorbereiding van een bezoek een overzicht van al jouw dossiers opvragen. Hoe bereid je jouw Wwft-documentatie goed voor? Wat wil de Deken precies weten? Meer daarover in dit artikel.

Wat wil de Deken precies weten?

De Deken wil graag helder inzicht hebben in de diverse onderdelen die hij/zij tijdens een controle zal bespreken. Hij/Zij kan daarvoor een template toesturen waarin al jouw dossiers in één overzicht opgesteld moeten worden.

Dankzij dit overzichtsdocument kan de Deken de algemene informatie alvast inzien. Denk hierbij aan het aantal Wwft-dossiers die je hebt behandeld, of er PEP's bij betrokken waren, of er cliënten/UBO's uit hoogrisicolanden of sanctielanden afkomstig waren en of er een melding van een ongebruikelijke transactie is gedaan. 

Dit stelt de Deken in staat om meteen in te zoomen op potentiële aandachtspunten en risicogebieden. Dit komt niet alleen de kwaliteit van de controle ten goede, maar versterkt ook de naleving van de Wwft-richtlijnen binnen jouw praktijk. Het zorgt namelijk voor meer inzicht voor jezelf en jouw eigen kantoor. Door deze systematische aanpak verminder je de administratieve last en kan je, indien nodig, sneller actie ondernemen.

 

Tijdsbesparing

Het kost helaas enorm veel tijd om deze template handmatig in te vullen. Vooral als je ook alle dossiers op papier bewaart. Moderne Wwft software zoals RegLab zorgt ervoor dat jij snel datgene inzichtelijk hebt, waar de toezichthouder om vraagt. Je kunt via een export knop in onze applicatie een CSV- of Excel-bestand voor de Deken opvragen. Alle informatie uit de applicatie staat dan meteen in het juiste format.

Sommige informatie waar de Deken naar vraagt staat helaas niet in de RegLab applicatie. Dat zorgt ervoor dat deze tabellen leeg blijven. Maar, maak je geen zorgen. Je kunt informatie die niet in de applicatie te vinden is, zoals eventuele meldingen van verdachte transacties, zelf aanvullen.

Meer informatie over hoe deze feature in onze applicatie werkt, lees je hier

 

Ervaar de voordelen die RegLab te bieden heeft

Ontdek binnen 45 minuten wat onze producten voor je kunnen betekenen.

 

Themadossier: volledig voorbereid op controle toezichthouder

Dit artikel maakt onderdeel uit van een reeks artikelen en downloads, waarmee jij je klaarstoomt op een bezoek van de toezichthouder. Wil je gegarandeerd 100% Wwft proof ondernemen en klaar zijn voor een bezoek van de toezichthouder? In ons kenniscentrum vind je alle veelgestelde vragen terug. 

Kenniscentrum

Download de checklist: "100% Wwft proof"

Download hier