Skip to content

Over RegLab

RegLab: marktleider in Wwft-software voor advocatenkantoren in Nederland. Wij maken tools voor de juridische sector voor de cliëntonboarding, dossiergoedkeuring en sanctielijst monitoring, volledig digitaal.

Onze missie

Wij werken vanuit de overtuiging dat goede en efficiënte onboarding het begin is van een optimale cliëntrelatie. Met onze oplossing leveren wij een waardevolle bijdrage aan de integriteit van het rechtsstelsel en versterken we de poortwachters ervan. Daarbij streven wij naar een toenemend maatschappelijk bewustzijn van organisaties ten opzichte van compliance.

Ons verhaal

Tijdens hun carrière in de wereld van de juridische dienstverlening liepen Joost Tulkens en Pieter Hallebeek aan tegen een bottleneck bij notaris- en advocatenkantoren: de onboarding van nieuwe cliënten en daarbij het continue blijven voldoen aan veranderende wetgeving. Bij veel kantoren is dit een inefficiënt, handmatig proces. De daaruit voortvloeiende foutmarge, het verscherpte toezicht en het gebrek aan een uniforme werkwijze hebben bovengenoemden aangezet tot het ontwikkelen van een programma, speciaal voor het notariaat, de advocatuur en fiscalisten om de onboarding van cliënten te vereenvoudigen en te verbeteren. Met name door de aankomende implementatie van de vierde anti-witwasrichtlijn hebben veel notarissen, advocaten en fiscalisten moeite met de nieuwe begrippen en aangescherpte eisen.

Joost en Pieter studeerden Rechten in respectievelijk Leiden en Amsterdam en waren na hun afstuderen werkzaam in de juridische dienstverlening en het notariaat. Ze werkten in binnen- en buitenland, waarbij het onboarden van nieuwe cliënten en de samenwerking met het notariaat, de advocatuur en fiscalisten altijd centraal stonden. Joost en Pieter hebben beiden ervaring in compliance, het schrijven van kantoorbeleid, contact met toezichthouders, training en ‘client experience’.

Gedurende hun carrière hebben zij de verandering van de regulering gezien: van beperkte regels tot de complexe, risk-based aanpak van nu. In diverse functies hebben Joost en Pieter een duidelijke visie ontwikkeld op compliance en cliëntacceptatie – vanuit de ogen van de instelling, maar ook vanuit perspectief van de toezichthouder en de cliënt. Als experts worden Joost en Pieter met regelmaat door het notariaat, de advocatuur en fiscalisten benaderd om mee te denken over uiteenlopende compliance-vraagstukken.

 

RegLab_Team_Joost
Joost Tulkens
Co-Founder
RegLab_Team_Pieter
Pieter Hallebeek
Co-FounderOns team

Ontmoet het team achter RegLab.

RegLab_Team_Stephan
Stephan Becqué
Lead Software Engineer
RegLab_Team_Rutger
Rutger Blaauw
Compliance Specialist
RegLab_Team_Anna
Anna Burach
Representative Germany
RegLab_Team_No_Image
Shadiah Elhage
Representative Caribbean Islands & Latin America
RegLab_Team_Khalil
Khalil Gharbaoui
Senior Software Engineer
RegLab_Team_Daniel
Daniël Gordon
Senior Software Engineer
RegLab_Team_Pieter
Pieter Hallebeek
Co-Founder
RegLab_Team_Natalie
Natalie Ivanova
Client Portfolio Manager
RegLab_Team_Feline
Feline Lambers
Compliance Specialist
RegLab_Team_Merel
Merel Leemans
Senior Compliance Manager
RegLab_Team_No_Image
Giuseppe Di Modica
Representative Italy
RegLab_Team_Rianne
Rianne van Mourik
Compliance Specialist
RegLab_Team_Amber
Amber Rietkerk
Marketing Manager
RegLab_Team_Fenna
Fenna Scholtes
Compliance Specialist
RegLab_Team_Casper
Casper Tepe
Software Engineer
RegLab_Team_No_Image
Emanuela Timmerman
Werkstudent Marketing
RegLab_Team_Joost
Joost Tulkens
Co-Founder
RegLab_Team_Jonathan
Jonathan Versluys
Representative Belgium Luxembourg France
RegLab_Team_Frank
Frank de Witte
Customer Success Manager

De portretten zijn gemaakt door Bedrijfsfotografie.nl.