Skip to content

RegLab voor advocaten

Voldoe eenvoudig aan de Wwft zonder jouw cliëntrelatie te verstoren

Als advocaat ben je druk bezig met juridisch inhoudelijk werk voor cliënten. De Wwft en Voda verplichtingen voelen hierbij als een enorme afleiding. Vanaf het eerste contact moet je jouw cliënt identificeren en verifiëren. Daarbij dien je ongebruikelijke transacties te melden en te voldoen aan de Voda richtlijnen. Je hoort kritisch door te vragen en te zorgen voor gedetailleerde vastlegging van onderbouwende Wwft documentatie. Dat kost energie en tijd.

Bij de “onboarding” van jouw cliënt ben je verplicht om volgens de Wwft richtlijnen te werken. Hierbij dien je een basis te leggen voor een Wwft controle door de deken. Lastige eisen en open normen die vanuit de Wwft aan advocaten worden opgelegd. Hoe voldoe je hier efficiënt aan zonder jouw cliënt te overvragen en de vertrouwensband te verstoren?

RegLab is marktleider in Wwft-compliance software voor advocaten. Onze software automatiseert het Wwft-proces. Dat geldt ook voor het onboardingsproces. Hierdoor voelt dit traject een stuk prettiger aan voor jou en jouw cliënt. Immers niet jij, maar software ondervraagt cliënten. Hierbij zijn Wwft checklisten en handmatige formulieren verleden tijd. Tel daarbij op dat het ondersteunend personeel eenvoudig de geautomatiseerde Wwft taken kan overnemen, waardoor jij tijd overhoudt voor andere zaken.

Wwft module

Deze module is meer dan een simpele ‘check the box’. Het is een volledig uitgedachte workflow, die ervoor zorgt dat jij 100% compliant werkt.

Wwft module

Voda module

Deze module neemt de identificatie en de verplichte vastlegging voor advocaten uit handen. Je hebt real-time overzicht van het aantal Voda zaken ten opzichte van de Wwft zaken.

Voda module

Uitgebreide screening

RegLab checkt alle PEPs, adverse media, watchlists en sanctie- en hoog-risicolanden lijsten en informeert je daarover.

Sanctie en hoog-risicolanden check

Opdrachtbevestiging goedkeuren

RegLab zorgt dat iedere cliënt standaard de opdrachtbevestiging, algemene voorwaarden en het privacy statement ontvangt en accordeert. Ook als in de toekomst de algemene voorwaarden veranderen.

Opdrachtbevestiging

Risicoprofielen vastleggen & onderzoeken

Risicoprofielen worden automatisch gesignaleerd en voortdurend gemonitord. Escalaties, acties en onderzoeken worden vastgelegd.

Risicoprofielen vastleggen _ onderzoeken

Binnen een week aan slag

Wil je op korte termijn aan de slag met RegLab? Bijvoorbeeld door een naderende controle door de toezichthouder? Binnen een week ben jij up and running.

Binnen een week aan slag

De juridische sector: een speciaal plekje in ons hart

De advocatuur heeft ons hart gestolen. In deze sector zijn wij geboren en groeien wij mee. Dagelijks zien wij bij tientallen kantoren de meerwaarde van RegLab. RegLab is bij deze organisaties het kloppend hart van het Wwft en cliënt onboarding werkproces. Van deze liefde wordt iedereen blij: jij, jouw cliënten en wij - de mensen die dag in dag uit sleutelen aan deze software. Door die focus zijn wij altijd ‘one step ahead’. En jij dus ook. Weg zorgen, welkom kansen.

Deze kantoren gingen je voor:

AKD
Wijn & Stael
Holla
BarentsKrans
Van Poppel Croonen
Florent
Stek
Daniels Huisman
Banning Advocaten
Baker McKenzie
Osborne Clarke
Boels Zanders Advocaten

Testimonials —

Banning Advocaten

‘Dankzij RegLab hebben we ervoor kunnen zorgen dat veel dossiers die niet op orde waren, nu wel compliant zijn’

— Lees meer
banning-advocaten

Testimonials —

Hamelink & Van den Tooren

“We kregen geen kritiek van de toezichthouder tijdens een controle”

— Lees meer
greenberg-traurig