Skip to content

Koppeling tussen Legalsense en RegLab beschikbaar

Summary

De koppeling tussen Legalsense en RegLab scheelt de juridische professional bakken met administratief Wwft werk’.

Nu beschikbaar! Koppeling tussen Legalsense en RegLab

‘Goed koppelen betekent minder Wwft werk voor de advocaat’

Een best of breed, oftewel een componentgerichte software omgeving, is volgens Legalsense en RegLab de enige manier om toekomstgericht de kantoorautomatisering in te richten. Belangrijk aspect daarbij? De koppeling tussen de aanwezige softwarepakketten. Die is er nu ook tussen Legalsense en RegLab. ‘Deze koppeling scheelt de juridische professional bakken met administratief Wwft werk’, aldus Pieter Hallebeek. 

 

Wwft is gedoe

Pieter: ‘Voor veel kantoren waar wij over de vloer komen is Legalsense de basis van hun praktijkvoering. Dit zijn vaak eigentijdse kantoren die serieus bezig zijn met hun bedrijfsvoering, concurrentiepositie en groei. Ook bij deze kantoren prijkt de Wwft steeds vaker bovenaan de agenda. Maar we weten allemaal: Wwft is extra werk voor de advocaat. Een wet- en regelgeving die vooral voelt als gedoe. Wij zien het als onze taak om het werk van de juridische professionals makkelijker te maken. Deze koppeling draagt sterk hieraan bij,’ aldus Pieter. 

‘Weg met het stroperige proces van de bulk aan formulieren en Excel bestanden. Welkom aan een werkwijze die voldoet aan alle actuele eisen en wetgeving.’ 

De koppeling in de praktijk

Hoe de koppeling in de praktijk werkt? Cliënten en dossiers worden standaard in Legalsense aangemaakt. Vanuit hier synchroniseert Legalsense de relevante data met RegLab. Op die manier hoeven cliënten en dossiers niet opnieuw te worden aangemaakt. Vanuit RegLab wordt het hele Wwft en onboardingsproces door medewerkers en cliënten doorlopen. In Legalsense volgen gebruikers de actuele status van het Wwft proces. Zo staat er in Legalsense een groen vinkje als het Wwft proces is doorlopen.

Dit alles scheelt de gebruiker dubbel werk en voorkomt fouten. ‘Hierdoor zijn kantoren sneller geneigd om het hele Wwft proces serieus onder de loep te nemen. Op die manier zijn zij ook beter voorbereid op een bezoek van de toezichthouder. Weg met het stroperige proces van de bulk aan formulieren en Excel bestanden. Welkom aan een werkwijze die voldoet aan alle actuele eisen en wetgeving. Je bent met minder tijd meer compliant’, aldus Pieter.

 

Best of breed

Pieter is enthousiast over de samenwerking met Legalsense. Dat komt mede doordat beide bedrijven dezelfde visie op kantoorautomatisering hebben. Beiden geloven in een best of breed omgeving. Hierin werken kantoren met verschillende applicaties, voor verschillende disciplines. Dat betekent voor een advocatenkantoor: werken met een diversiteit aan systemen die superspecialist zijn op dat betreffende deelgebied. ‘Wij zijn een relatief nieuwe speler, waar Legalsense al langer actief is. Toch hebben we dezelfde bedrijfscultuur. Legalsense is een jong bedrijf dat makkelijk doorontwikkelt. Het bedrijf innoveert voortdurend. We zijn daarin echt complementair aan elkaar.’ 

 

Deze koppeling live zien in drie kwartier

Wil je deze koppeling voor de advocatuur in werking zien? Plan dan via de demo-planner van RegLab online een demo van vijfenveertig minuten in. See it for yourself!

Tags