Skip to content

Juridische applicaties: een overzicht

Summary

In een wereld die voortdurend wordt beïnvloed door technologische vooruitgang, is de juridische sector geen uitzondering. De opkomst van gespecialiseerde software stelt juridische professionals in staat om efficiënter en nauwkeuriger te werken. In dit artikel verkennen we de verschillende soorten juridische applicaties.

Juridische applicaties kunnen verschillende aspecten van het juridische proces automatiseren, vereenvoudigen en verbeteren. Daarmee zijn het krachtige hulpmiddelen, aangezien efficiëntie wordt bevorderd en nauwkeurigheid wordt vergroot.

Er zijn verschillende soorten juridische applicaties. Enkele voorbeelden zijn: 

 • Juridisch onderzoek: het doorzoeken van juridische bronnen, wetgeving, jurisprudentie en rechtspraak. 
 • Documentbeheer: het beheren, opslaan en organiseren van juridische documenten.
 • Contractautomatisering: het opstellen, beoordelen, onderhandelen en volgen van contracten. 
 • Chatbots: kan basisvragen van cliënten beantwoorden, juridisch advies geven op basis van vooraf ingestelde informatie en kan mensen begeleiden bij het invullen van juridische formulieren. 
 • Online juridische diensten: juridische diensten op afstand, zoals het opstellen van standaardcontracten, juridisch advies en documenttemplates. 
 • Compliance: het stroomlijnen van nalevingsprocessen en het verminderen van risico’s.  
 • Analytics: het identificeren van trends en patronen in juridische gegevens en jurisprudentie. 
 • Rechtsgeleerdheid: bekendmakingen en nieuwe wetten, uitleg van wetten of woordenlijsten. 

 

Compliance applicaties

We gaan nu wat dieper in op de juridische compliance applicaties. Deze spelen een steeds grotere rol in de juridische wereld. Ze zijn speciaal ontworpen om je te helpen voldoen aan wettelijke vereisten en zo mogelijke juridische problemen te voorkomen. Daarnaast dragen ze bij aan het stroomlijnen van nalevingsprocessen en het verminderen van risico’s. De applicaties kunnen variëren van algemene softwareoplossingen tot zeer gespecialiseerde systemen, afhankelijk van de specifieke behoefte. Enkele specialisaties van compliance applicaties zijn: 

 • Specifieke regelgeving en wetgeving 
 • Industrienormen 
 • Risicobeoordeling en –beheer 
 • Training en bewustwording 
 • Rapportage en audit 
 • Waarschuwingen en meldingen bij wijzigingen in wetgeving, regelgeving of beleid 

 

De focus van RegLab

RegLab is specialist op het gebied van geautomatiseerde Wwft compliance: een specifiek onderdeel binnen jouw bedrijfsvoering. Het volledige Wwft-werkproces wordt dankzij RegLab volledig geautomatiseerd. Dit houdt in dat RegLab de onboarding van nieuwe cliënten, risicobeoordeling, dossiervastlegging, monitoring en rapportage vereenvoudigd. De cliëntgegevens zijn overigens veilig. Wij maken gebruik van de wereldwijd erkende ISO 27001 norm op het gebied van informatiebeveiliging. 


Waarin verschilt RegLab ten aanzien van andere Wwft compliance software? 

RegLab onderscheidt zich door cliënten in het proces te betrekken. De cliënt vult zelf de eigen informatie in via een link. Onze software checkt vervolgens niet alleen de cliënten in diverse databases, maar biedt ook geautomatiseerde workflows om zo het gehele Wwft-proces te stroomlijnen.

Daarnaast richten vele leveranciers zich op de bancaire sector. Onze software is specifiek ontworpen voor advocaten, belastingadviseurs, notarissen en beleggingsinstellingen. Door de nauwkeurige afbakening van onze doelgroep, is onze applicatie perfect afgestemd op de specifieke behoeften van deze beroepen. Je kan dus vol vertrouwen voldoen aan de Wwft-vereisten.  

 

Ervaar de voordelen die RegLab te bieden heeft

Ontdek binnen 45 minuten wat onze producten voor je kunnen betekenen.

 

 

Tags